Yoga docent bij coaching en training van nu

Alles over coaching, training en bedrijfsevenenmenten

Yoga docent bij coaching en training van nu

Rolinka Coomans Yoga docent bij coaching en training van nu

Laatste keer bijgewerkt op 10, mei, 2020 by Virgil van Dijk

Rolinka Coomans is Yoga docent bij coaching en training van nu. Ze geeft daar onder andere een Hatha Raja les. Een mooie en klassieke vorm van Yoga. Rolinka stelt zich hieronder even voor en vertelt wat en hoe ze met Yoga in aanraking is gekomen.

Mag ik me voorstellen?

Inhoudsopgave coaching training en Bedrijfsyoga!

Hi, mijn naam is Rolinka Coomans en ik woon in Hoek van Holland. Sinds januari geef ik wekelijks een Hatha Raja yogales. Of zoals mijn yogateacher zei

‘Hatha yoga met een Raja toetje’.

Denkend aan mijn teacher brengt me weer terug bij het begin. Het is inmiddels ruim 10 jaar geleden dat ik met yoga begon. Ik weet nog goed waarom en hoe. Ik was bezig met het laatste deel van mijn opleiding en voelde vooral veel stress. Mijn eindopdracht vlotte niet, en de tijd begon te dringen.

In het plaatselijke krantje las ik over een workshop yoga die aangeboden werd. Nu had ik wel eens gehoord dat het doen van yoga ontspannend is. Dit is mijn kans, dacht ik! Nu is een goed moment om eens uit te proberen of yoga nu echt wel zo ontspannend is.

Leef in het moment yoga
Leef in het moment yoga

Hoe is ze met Yoga is begonnen?

Ik deed mee aan de yoga kennismakingsworkshop en was direct verkocht! Het eerste wat ik me herinner van de workshop is het leren ademen in mijn buik. Dat bracht rust! Bewust bezig zijn met de manier waarop je ademt. En dan de Asana’s, de yogaposes. Bezig zijn met je lijf. Leren te werken met je aandacht en bewustwording. Dat is wat yoga is. Bewustwording van wat? Bewust worden van je lijf, je houding, het fysiek en je mentale zijn, wat je doet, en de keuzes die je maakt.

Na de workshop ben ik lid geworden en na enkele weken was ik gemiddeld 5x per week te vinden in de yogaschool. Ik vond rust in en door yoga. Behaalde mijn diploma en vond een baan naar mijn zin.  Ik werd soepeler en sterker door mijn yoga, zowel fysiek als mentaal. Ik voelde me gezonder dan ik me kon herinneren. In 2013 vroeg ik mijn yogateacher of hij mij wilde opleiden tot yogadocente zodat ik les kon geven op momenten dat hij afwezig was en de yogalessen gewoon konden doorgaan. Dat wilde hij doen en zo ben ik yogadocente geworden in Hatha yoga met een Raja toetje.

Wat is yoga Hatha Raja bij coaching en training van nu?

Raja yoga vindt de basis in de Yoga Sutra’s van Patanjali. Raja yoga volgt het achtvoudige pad naar innerlijke vrijheid (the eight limbs of yoga). Dit pad bestaat uit 1. Yama’s (gedragsregels voor de omgang met de wereld), 2. Niyama’s (gedragsregels, idealen voor de omgang met jezelf), 3. Asana’s (yogaposes), 4. Pranayama (ademhalingsoefeningen om controle te krijgen over je ademhaling, 5. Pratyahara (zintuigen naar binnen keren), 6. Dharana (concentratie), 7. Dhyana (meditatie) en 8. Samadhi (innerlijke vrijheid). Wellicht later meer over Raja Yoga en het achtvoudige pad.

Ik ben blij dankbaar voor alles wat ik heb geleerd en vind het leuk dat ik bij Virgil les mag geven. Ik hoop jullie allen een keer te zien.

Namaste


Tot yoga.

We zijn blij om Rolinka Coomans als Yoga docent bijcoaching en training van nu te verwelkomen! Een aanvulling voor het enthousiaste Yogateam.

Dit Artikel over Rolinka Coomans Yoga docent bijcoaching en training van nu geplaatst door Virgil van Dijk en geschreven door Rolinka Coomans!

Virgil van Dijk
volg me op
Laatste berichten van Virgil van Dijk (alles zien)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.