Toen ik zelf met Yoga begon!

Alles over coaching, training en bedrijfsevenenmenten

Toen ik zelf met Yoga begon!

Laatste keer bijgewerkt op 22, januari, 2020 by Virgil van Dijk

Toen ik net met yoga begon, wilde ik het liefst in de moeilijkste houdingen kunnen komen. Tot ik ontdekte dat het daar niet om ging en dat perfectionisme ook in de yoga geen doel op zich is.

De perfecte houding

Inhoudsopgave coaching training en Bedrijfsyoga!

Toen ik zelf begon met yoga werkte ik heel hard om in de perfecte houding te komen en het maximale uit de houding te halen. Ik streefde zeker in die begindagen naar het uiterste, en kwam er achter dat dit niet het handigste was het gaat namelijk niet om de perfecte houding maar het gaat om je eigen lijf en geest te ontdekken.

Ik zie het ook vaak in de lessen die ik geef dat de yogi’s de perfecte yoga houding nastreven. Waarom is dat iets wat we willen? Het gaat er juist niet om dat we ons tenen kunnen raken als we een voorover buiging doen, het gaat erom dat we rekken, strekken en bewegen dat wat ons lijf en geest sterker maakt.

Focus

De focus op de perfecte houding maakte plaats voor de mogelijkheid om mijn lichaam en gedachtes over mezelf te leren kennen. Dit was misschien wel de grootste doorbraak in mijn eigen yogabeoefening. Het leerde me dat de houding binnen de houding belangrijker is dan hoe het eindresultaat eruit zou zien..

Bedenk een houding die je niet graag doet. Een houding die je niet kan, waar je voor bang, verdrietig of waar je boos van wordt. ontdek hoe je hiermee omgaat. Waar ervaar jij onnodige spanning? waar denk je aan? Hoe is je ademhaling – adem je sneller, oppervlakkiger of houd je je adem juist vast? Ontdek wat je beleeft in de yogahouding en ontdek wat het voor jou betekend.

Hieronder 2 wetenschappelijke artikelen over hoe Yoga bijdraagt bij fysieke andere sporten. Het beoefenen van yoga reduceert blessures bij mij.

https://journals.lww.com/jaapa/Abstract/2008/02000/Using_yoga_to_treat_disease__An_evidence_based.12.aspx

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1520-037X.2001.00542.x

Spiegel

Iedere dag ervaar ik hoe ik mijn yogaposes anders beleef. Ik merk dat hoe ik mijn lichaam ervaar, vaak een weerspiegeling is van hoe ik me emotioneel voel. En hoe mijn gedachte mijn balans en focus beinvloeden .

Dit artikel is geschreven door Virgil van Dijk

Virgil van Dijk
volg me op
Laatste berichten van Virgil van Dijk (alles zien)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.